"Bijelo dugme - Box set deluxe" pokorio 6 kontinenata!

Boxset

Najveći diskografski pothvat u povijesti na ovim prostorima "Bijelo dugme - Box set deluxe" koji je objavljen 14.11.2014. kao kruna obilježavanja 40 godina karijere najvećeg rock benda s ovih prostora, pronašao je svoje mjesto u kolekcijama diskofila i ljubitelja ovog benda na svih šest naseljenih kontinenata, što potvrđuju narudžbe online kupaca. Interes fanova u regiji, ali i diljem svijeta, koji ne jenjava od rujna prošle godine kada je obznanjena informacija o box setu, svjedoči o važnosti i veličini benda Bijelog dugmeta i samog "Box set deluxea".

"Bijelo dugme - Box set deluxe" po prvi put objedinjuje svih devet studijskih albuma na novom 180-gramskom vinilu, uz bonus singlicu "Top/Ove ću noći naći blues". Ovo limitirano, luksuzno izdanje obogaćeno je i knjigom "Bijelo dugme" na 296 stranica s velikim brojem nikad objavljenih fotografija i dokumenata iz diskografske karijere Bijelog dugmeta, download šifrom za preuzimanje svih remasteriranih pjesama iz ovog box seta te rijetkim memorabilijama grupe.

Osim vinilnog box seta, objavljen je i "Bijelo dugme - CD Box set deluxe" koji po prvi put objedinjuje svih devet studijskih albuma na 9 CD-a uz bonus, dvostruki deseti CD "Pjesme sa singl ploča i neobjavljena pjesma". Dvostruki CD sadrži sve singl pjesme Bijelog dugmeta iz perioda 1974. - 1981. godine uključujući bonus singlove Ipe Ivandića i Bijelog dugmeta "Džambo" i "Vatra" te po prvi put digitaliziranu pjesmu "Ove ću noći naći blues" snimljenu na Boom Pop festivalu u Ljubljani 1974. godine te ekskluzivnu, nikada objavljenu pjesmu "Playing the part" iz 1981. godine. Ovo izdanje obogaćeno je i knjižicom na 52 strane.

Uz ova dva luksuzna box seta, u prodaji se nalaze i prvi hrvatski hibridni Super Audio CD "Kad bi' bio bijelo dugme", DVD izdanje "Bijelo dugme" s 34 video spota s remasteriranim zvukom iz Abbey Road studija, knjiga "Bijelo dugme" na 296 strana te kalendar za 2015. godinu sa svim naslovnicama njihovih albuma i prve singlice uz  naznačene važne datume iz njihovih života i diskografije.

Osim pohvala od strane članova benda, kolega glazbenika i producenata, kritičari su se također pohvalno osvrnuli na "Bijelo dugme - Box set deluxe".

Vinilni „Box set deluxe“ Bijelog dugmeta težak je skoro 7 kilograma. Težak je još i više naslagama emocija i značenja koje je nosila, i još uvijek nosi sa sobom glazba na devet albuma Dugmeta snimljenih između 1974. i 1988. godine. Težak je i produkcijski i tehnički trud uložen u ambiciozan projekt Želimira Babogredca kojim je Croatia Records zaposlila londonske Abbey Road studije za izradu novih analognih i digitalnih mastera s kojih su otisnuti vinili i CD-i (na tržištu je uz vinilni i CD box set).

Izravnom usporedbom i ozbiljnim preslušavanjem zaista se može dokazati da je izrada Dugmetova boxa po svim elementima „svjetski“ projekt.

Možete biti sigurni da je ovaj box set napravljen prema najvišim pravilima zanata i mirne duše ga (tehnološki) treba staviti uz reizdanja Beatlesa, Bowieja (napravljenih u istom studiju) ili Zeppelina, a tu je i činjenica da je Sean Magee bio u ekipi Abbey Roada odgovornoj za zadnji mastering boxa Beatlesa koji je 2011. osvojio nagradu Grammy. Vinilni box set Bijelog dugmeta na tragu je sadašnjih svjetskih trendova „humanog masteringa“, vrhunski proizvod napravljen ispravnim i estetski opravdanim korištenjem tehnologije, znanja i osjećaja za mjeru.

Hrvoje Horvat, Rolling Stone

"Što ima novo s Bijelim dugmetom sada, 2014., kada slave 40 godina od izdavanja svog prvog LP-a "Kad bi' bio Bijelo dugme"? Ima fantastično dizajniran box set koji zvuči briljantno, sa svim njihovim LP-albumima koji su usto i friško remasterirani u studijima Abbey Road, ima i luksuzna monografija i singl "Top/Ove ću noći naći blues..."

Zoran Tučkar, Muzika.hr

"7 kg obrađene sreće... zvuk je fenomenalan"

komentar Bojana Djokica na službenoj Facebook stranici