Bijelo dugme oduševilo koncertima u Rijeci i Zagrebu

Zagreb

Jedan od najvećih rock bendova s ovih prostora, Bijelo Dugme, nastavlja slavlje četrdeset godina karijere koncertnom turnejom po Hrvatskoj. Nakon velikog koncerta u pulskoj Areni, osnivač i autora pjesama Bijelog Dugmeta, Goran Bregović te pjevači Alen Islamović i  Mladen Vojičić-Tifa s Orkestrom za vjenčanja i sprovode, nastavili su slavljeničku koncertnu turneju ovog petka u Dvorani mladosti na Trsatu u Rijeci te u subotu u zagrebačkoj Areni.

Godišnjica izdanja "Bijelo dugme - Box set deluxe"

Dugme

Najveći diskografski pothvat u povijesti na ovim prostorima -"Bijelo dugme - Box set deluxe", koji obuhvaća kompletnu diskografiju jednog od najvećih rock bendova s ovih prostora, u subotu, 14.11.2015. obilježit će godinu dana od objavljivanja. Interes fanova u regiji, ali i diljem svijeta, koji ne jenjava od početka prodaje box seta, svjedoči o važnosti i veličini benda Bijelog dugmeta i samog projekta "Box set deluxea".

Bijelo Dugme najavilo koncertnu proslavu 40 godina karijere!

Koncerti

Jedan od najvećih rock bendova s ovih prostora, Bijelo Dugme, nastavlja slavlje četrdeset godina karijere koncertnom turnejom po Hrvatskoj. Na koncertima će sudjelovati osnivač i autora pjesama Bijelog Dugmeta, Goran Bregović te zadnji pjevač Alen Islamović s njihovim Orkestrom i brojnim gostujućim prijateljima iznenađenja. Slavljenička koncertna turneja će se održati u pet hrvatskih gradova, a sve će započeti u pulskoj Areni, 8. kolovoza, a nastaviti 27.11. u Rijeci, 28.11. u Zagrebu, 4.12. u Splitu, a završiti 19.12. u Osijeku. Ulaznice za koncert u Puli, u prodaji se nalaze od ponedjeljka, 1.6.2015., u sustavu ticketshop.hr i Tisak media centrima.

"Bijelo dugme - Box set deluxe" nominiran za Porin!

Porin

Izdanje "Bijelo dugme - Box set deluxe" u nakladi Croatia Recordsa, najveći pothvat u povijesti hrvatske diskografije, osvojio je dvije nominacije za nagradu Porin! Box set deluxe nominiran je za Porin u kategoriji "Najboljeg likovnog oblikovanja" (Fabrika) te za "Najbolji tematsko-povijesni album" (autor Želimir Babogredac). Glasanje za Porin odvija se do 19. veljače, a dobitnici će biti poznati u Splitu, 6. ožujka 2015.

"Bijelo dugme - Box set deluxe" pokorio 6 kontinenata!

Boxset

Najveći diskografski pothvat u povijesti na ovim prostorima "Bijelo dugme - Box set deluxe" koji je objavljen 14.11.2014. kao kruna obilježavanja 40 godina karijere najvećeg rock benda s ovih prostora, pronašao je svoje mjesto u kolekcijama diskofila i ljubitelja ovog benda na svih šest naseljenih kontinenata, što potvrđuju narudžbe online kupaca. Interes fanova u regiji, ali i diljem svijeta, koji ne jenjava od rujna prošle godine kada je obznanjena informacija o box setu, svjedoči o važnosti i veličini benda Bijelog dugmeta i samog "Box set deluxea".

Objavljen CD Box set deluxe!

CD Box set

Nakon najvećeg diskografskog pothvata u povijesti na ovim prostorima, objavljivanja projekta "Bijelo dugme - Box set deluxe" te popratnih izdanja kao što su prvi hrvatski Super Audio CD "Kad bi'bio bijelo dugme" te DVD izdanja "Bijelo dugme" s 34 video spota s remasteriranim zvukom iz Abbey Road studija, objavljen je i "Bijelo dugme - CD Box set deluxe".

Alen Islamović nostalgično otkrio najdraži album i pjesmu

Islamović

Alen Islamović, posljednji pjevač Bijelog dugmeta i Goran Bregović sa svojim orkestrom nastavljaju turneju "Ko ne poludi, taj nije normalan". Dosad su nastupili u Mariboru, Beču, Zurichu, Skoplju, Munchenu, Chicagu, New Yorku i Torontu, a do kraja godine preostaje im Stuttgart Messe Sindelfingen (13.12), zatim Spens dvorana u Novom Sadu (27.12.) te doček Nove godine na gradskom trgu u Budvi. 

Objavljen "Bijelo dugme - Box set deluxe"

Na Zagrebačkom velesajmu sinoć je predstavljen projekt "Bijelo dugme - Box set deluxe", najveći diskografski pothvat u povijesti na ovim prostorima. O izdanju su nakon kraćeg nastupa dugogodišnjeg pjevača Bijelog dugmeta Željka Bebeka, koji je otpjevao pjesme "Loše vino", "Ima neka tajna veza", "Ružica si bila" i "Selma", govorili direktor Croatia Recordsa i autor projekta Želimir Babogredac, koautor knjige i dugogodišnji glavni urednik Jugotona Siniša Škarica, koautor knjige, rock kritičar, novinar i redatelj Dušan Vesić, te ugledni svjetski fotograf, autor brojnih fotografija u knjizi i prijatelj benda Bijelo dugme Brian Rasic.

Prvi hrvatski Super Audio CD - "Kad bi' bio bijelo dugme"

Četrdeset godina od objavljivanja ploče "Kad bi' bio bijelo dugme", prvog albuma Bijelog dugmeta, Croatia Records s ponosom predstavlja prvi hrvatski Super Audio CD "Kad bi' bio bijelo dugme". Ovaj Super Audio CD najavljuje veliki "Bijelo dugme - Box set deluxe" koji će biti objavljen 14. studenog 2014.