• BOX SET DELUXE

  U prodaji od 14.11.2014.

  Croatia Records (ex Jugoton) s ponosom predstavlja veliki projekt Bijelo dugme - Box set deluxe koji sadrži 9 remasteriranih vinil ploča i prvu singlicu, knjigu Bijelo dugme te rijetku memorabiliju najpopularnijeg ex-Yu benda...

  Nastavak...

 • 9 VINILA I SINGLICA "TOP"

  Vinili remasterirani u Abbey Road studiju

  Bijelo dugme - Box set deluxe po prvi put objedinjuje svih 9
  studijskih albuma Bijelog dugmeta remasteriranih u Abbey
  Road studiju
  na novom 180-gramskom vinilu, uz bonus
  singlicu "Top/Ove ću noći naći blues".

  Nastavak...

 • KNJIGA "BIJELO DUGME"

  Uključuje neobjavljene fotografije benda

  Knjigu "Bijelo dugme" potpisuju dobri poznavatelji benda, suradnici i prijatelji, neprijeporni poznavatelji pop kulture i rocka posebno, Siniša Škarica i Dušan Vesić. U knjizi će se naći veliki broj nikad objavljenih fotografija i dokumenata iz diskografske karijere Bijelog dugmeta...

  Nastavak...

 • MEMORABILIJA

  Rijetke memorabilije benda

  Box set deluxe sadržavat će rijetke memorabilije grupe...

  Nastavak...

Box set deluxe

Bregović o Bijelom dugmetu

Box set deluxe: Official trailer

Ekskluzivni uvid u knjigu "Bijelo dugme"

Knjiga

U limitiranom luksuznom izdanju "Bijelo dugme - Box set deluxe" koje će biti u prodaji od 14.11.2014. godine uz 10 vinila (devet studijskih albuma i prva singlica ("Top / Ove ću noći naći blues") i memorabilije, naći će se i luksuzna knjigaIzdanje je obogaćeno knjigom o Bijelom dugmetu, koju potpisuju dobri poznavatelji benda, suradnici i prijatelji, neprijeporni poznavatelji pop kulture i rocka posebno, Siniša Škarica i Dušan Vesić.

 Urednik izdanja je Hrvoje Markulj, a za dizajn knjige pobrinuo se Ivica Propadalo. Svoj doprinos knjizi dali su i Nikola Borota, producent singlice "Top / Ove ću noći naći blues"Dubravko Majnarić, glavni i odgovorni urednik Jugotona od 1974. do 1985. godine te Želimir Babogredac, direktor diskografske kuće Croatia Records i autor ovog projekta.

Knjiga će se naći u tvrdom luksuznom uvezu i limitirana je u 1000 primjeraka. U knjizi će se ekskluzivno naći i veliki broj nikad objavljenih fotografija i dokumenata iz diskografske karijere Bijelog dugmeta priznatih regionalnih fotografa, ali i fotografija iz privatnih arhiva kolega, suradnika i prijatelja benda. Sadržaj knjige nudi jedinstven i detaljan pristup na povijest Bijelog dugmeta u vidu eseja koji će sasvim sigurno zainteresirati obožavatelje ovog legendarnog benda, ali i raskrinkati jedan trag u vremenu te ostaviti povijesni putokaz za buduće generacije. Ova knjiga će i najvećim fanovima otkriti neke nepoznate detalje iz diskografskog života benda.

"Kao posebni, kao odabrani da mijenjaju postojeće i uspostavljaju nove standarde - štoviše da pišu povijest pop glazbe na ovim prostorima, jednako kao što su to činili Elvis Presley i The Beatles u globalnim razmjerima - sa svime time suočilo se neizbježno i Bijelo dugme na svom početku." – ulomak iz teksta Siniše Škarice - "Bijelo dugme/Jugotonove godine" 

"...Prvi su od naših snimali u Londonu. Prvi su napravili turneju po sportskim halama. Prvi su označili puteve muzičkoj industriji. Prvi su zaradili novac od svoje muzike. Imali su sve što krasi jednu rock biografiju: skandale, drogu, seks, alkohol, zatvor, na kraju jednu zagonetnu smrt. Prvi su imali potpunu euforiju publike na koncertima, ali i van njih. Oni su jedini dokaz da je takva karijera izvan engleskog jezika uopšte bila moguća. ..." – ulomak iz teksta Dušana Vesića - "Bijelo dugme: Mit koji raste"

Kolekcionari svoj numerirani primjerak Bijelo dugme Box set deluxa mogu naručiti još od 14. rujna 2014. na Webshopu Croatia Recordsa na adresi http://shop.crorec.hr.

GENERALNI MEDIJSKI POKROVITELJI

                

MEDIJSKI POKROVITELJI

                          

Diskografija

 • Logo 1
 • Logo 2
 • Logo 3
 • Logo 4
 • Logo 5
 • Logo 6
 • Logo 7
 • Logo 8
 • Logo 9
 • Logo 10